11.1 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Crahul moral al integrării europene// Vasile NĂSTASE

Must read

Comentarii recente

Padurea Domneasca-1 (1)De acum ştiţi, e 23, e ziua cînd întreaga presă trebuie să vorbească despre tragedia noastră naţională, drama fără precedent pre numele ei Pădurea Domnească. Să facem un efort astăzi şi să observăm cine va deschide gura şi va aminti barem un cuvînt despre crima statului împotriva propriilor cetăţeni, şi cine va tăcea în unison cu marii conspiratori şi făptuitori ai acesteia. Primii vor constitui o minoritate largă, ca să nu zic confortabilă. Majoritatea se va concentra pe problemele fundamentale ale momentului: gătitul cu produse exotice naţionale, de exemplu carne de mistreţ a la Pleşca şi Zubco, deficienţele corporative ale minijupei în raport cu plierea taiorului, prognoza meteo, mult sport şi mai ales cît mai multă publicitate, că, de, este de unde, nu a secat încă Casa Media!

Despre crimele în lanţ – omucidere, braconaj, tăinuire, conspiraţie împotriva propriului popor niciun cuvînt! E linişte în codrul verde, domnule Ţîra, domnule Giosan, domnulenedomnule!

Între timp crima continuă. Muşamalizarea şi ştergerea urmelor a devenit sport naţional!

Dintre cei patruzeci de tîlhari, doar încă patru au fost deferiţi justiţiei lui Păcăleu!

Ceilalţi parcă nu au fost acolo, nu au împuşcat, nu au chefuit, nu s-au dedat braconajului. Unde sunt marii mistreţi ai Pădurii Domneşti, Pleşca şi Zubco, Răilean şi Sajin, unde e directorul de la PRIME, au nu de asta îi place tăcerea unsă pe pâîne acestui individ impertinent?

Deferiţi justiţiei, e o parabolă, o exprimare alegorică. Să ne explicăm. Cînd zic justiţia lui Păcăleu, nu mă refer în nici un caz la bietul judecător de la Făleşti pe care nu-l cunosc şi despre care nu pot spune nimic nici de bine nici de rău. Ştiu cine stă în spatele acestei aşa-zise justiţii. Aţi ghicit din prima încercare, e Păpuşarul. Acolo unde instanţa e compusă dintr-un singur Păcăleu, Păpuşarul apare într-un singur exemplar. Acolo unde instanţa e alcătuită din trei Păcălei, Păpuşarul îşi triplează identitatea, asta e specialitatea casei! Iar dacă se ajunge ca instanţa să fie alcătuită tocmai din cinci Păcălei şi mai mulţi, Păpuşarul se încarnează în fiecare dintre ei, pentru a conferi justiţiei spiritul diabolic al dreptăţii sale.

Acum că domnul Dirk  Schuebel ne părăseşte, îmi amintesc de o vorbă înţeleaptă pe care a rostit-o atunci cînd a aflat despre tragedie de la presa independentă, adică de la un singur post de televiziune, care a dat curs invitaţiei lui Sergiu Mocanu. Domnia sa, vădit emoţionat, a declarat că de modul în care vor acţiona instituţiile statului pentru a investiga şi trage la răspundere persoanele vinovate, va depinde parcursul European al Republicii Moldova.

Vedem cum se muşamalizează Pădurea Domnească.

Vedem ce parcurs “European” ne aşteaptă, cu marii bandiţi de la putere care luptă zi şi noapte cu corupţia. Adică cu doctorii şi pedagogii.

Crahul moral al integrării europene este asigurat.

La revedere, domnule Schuebel!

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Bravo dle. Năstase! Pe vremuri erau hoţi de Drumul Mare şi spărgători de bănci,care erau înarmaţi, muşchioşi, cruzi, hapsini,ucigaşi, dar care depuneau multă iscusinţă, forţă fizică, risc mare etc. cu alte cuvinte multă muncă. Acuma hoţii sunt la cravată, stau în posturi mari, la radiou şi ecrane spun vorbe frumoase despre chinuitul popor şi străduinţele lor de zi şi noapte, pentru fericirea cetăţenilor acestei ţări.Au limuzine frumoase, telefoane mobile, şi fură miliarde fără să sape tuneluri spre bancă, să iasă la drumul mare etc. Iată deci, progres nu este numai în cosmonautică, tehnică, medicină, ci şi în hoţie, care se numeşte RAIDER. Fantastic,nu glumă. Progresul, a uşurat la culme munca hoţilor. Cît ai fuma o ţigară, te faci cu un sac de dolari sau euro.URA! Trăiască PROGRESUL!

  2. Nu vreau să fiu naiv, dar de ce despre fărădelegile din ţară, scriu doar, cîteva persoane?! Oare ude este frişca societăţi şi de ce tac? Nu cred că chiar toţi oamenii cu literă mare, sunt părtaşii OLIGARHILOR. Unde sunt scriitorii, poeţii, oamenii de ştiinţă cu renume, societatea civilă? Unde sunt cei de la tribună instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele sute de mii de cetăţeni care lăcrimau şi îngenunchiau la mitingurile petrecute cu ocazia decretării limbii de stat, zilei independenţei etc.? Unde este SIS-ul, CNA, PG, CSJ, CSM, CA, CC, MAI, etc, care prin lege, ar trebui să apere acest popor de jaful instaurat de-a binelea în ţăricuşoara noastră?. Unde-i cinstitul Ghimpu, care un cuvînt de demascare n-a spus, despre principalul oligarh şi raiderist?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri