18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Covid-19 nu a dispărut. Nemerenco: Tulpina BA.2, mult mai contagioasă, în curând va ocupa locul Omicronului

Must read

Comentarii recente

Covid-19 nu a dispărut. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, spune că în mai multe țări europene după relaxarea tuturor măsurilor de protecție s-a înregistrat o creștere bruscă a incidenței. 

„Avem o săptămână de când au fost relaxate și la noi măsurile restrictive de control a infecției, cu excepția purtării măștilor în spațiile închise cu aglomerații, în special în transportul public. Incidența = 65 cazuri la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile – o scădere cu doar 5% față de săptămâna trecută.

Rata de contagiozitate deși este favorabilă – 0.92 înregistrează o creștere în comparație cu săptămânile trecute când varia între 0.6-0.7.

Doar în 6 localități, inclusiv Chișinău se menține cod galben, restul țării este în cod verde”, a scris ministra, menționând că ritmul de vaccinare scade, la fel și interesul față de Covid-19.

„În multe țări din Europa după relaxarea tuturor măsurilor de protecție s-a înregistrat o creștere bruscă a incidenței. Subvarianta Omicronului BA.2 care în curând îi va ocupa locul, așa cum Omicron a ocupat locul Deltei, este mult mai contagioasă”, a mai scris Nemerenco.

În context, ministra reiterează că purtarea măștii în locurile aglomerate, în special în transportul public, centre comerciale, supermarketuri, săli de teatru, cinema și concerte, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată a mâinilor și vaccinarea/revaccinarea sunt măsuri simple, dar care ne pot ține departe de boală.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri