-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Corupția electorală pedepsită mai aspru: Proiectul de lege în acest sens a fost votat în prima lectură

Must read

Comentarii recente

Deputații au votat astăzi pentru înăsprirea sancțiunlor pentru corupția electorală. Astfel, a fost votat în prima lectură un proiect de lege, care prevede modificarea unor acte normative cu scopul de a revizui legislația penală și contravențională, în vederea eficientizării mecanismelor de prevenire, investigare și sancționare a corupției politice și electorale.

Inițiativa legislativă vizează utilizarea abuzivă a resurselor administrative în campania electorală, transportarea organizată a alegătorilor spre secțiile de vot și implicarea organizațiilor necomerciale în campania electorală.

Codul penal va fi completat cu un articol privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a concurenților electorali, a grupurilor de inițiativă sau a campaniilor electorale, iar modificarea la Codului contravențional prevede amendă de la 3.000 la 6.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 9.000 la 15.000 de lei pentru persoanele juridice pentru transportarea alegătorilor spre secția de vot, în ziua scrutinului. 

Inițiativa legislativă interzice candidaților să utilizeze resursele administrative, cum ar fi echipamente, mijloace și bunuri publice în campania electorală. De asemenea, ei nu vor avea dreptul să lanseze sau să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri