-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Corneliu Durnescu este noul director al televiziunii publice: Eu sper că, în două săptămâni, deja o să vedeți niște rezultate

Must read

Comentarii recente

Producătorul TV Corneliu Durnescu a fost numit director adjunct al Teleradio-Moldova și responsabil de postul public de televiziune. Directorul general al TRM, Vlad Țurcanu, a prezentat candidatura acestuia luni, 13 decembrie, Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare (CSD), informează portalul Media Azi.

Vlad Țurcanu a precizat că Corneliu Durnescu a lucrat la Radio Moldova, la Jurnal TV și a fost producătorul unor proiecte de televiziune precum Fabrica de Staruri. În ultimii ani, a activat în calitate de producător la Radio Europa Liberă. „Am toată încrederea că domnul Durnescu, după discuțiile pe care le-am purtat, punctuale, pe teme concrete referitoare la televiziunea publică, va reuși să dea un imbold televiziunii naționale”, a declarat noul director al TRM.

„Eu sper că, în două săptămâni, deja o să vedeți niște rezultate. Eu știu cum se face televiziune. Am făcut. Și pentru mine este o provocare”, a menționat Durnescu.

El a adăugat că intenționează să facă „restructurări majore” în cadrul departamentelor Moldova 1. „Primul lucru, pe care deja l-am făcut, este grila pentru sărbătorile de iarnă, care era groaznică, cu reluări din anii 2019. Dar, mă rog, pentru că nu aveau din ce. Deci, asta este prioritate – grila trebuie schimbată”, a mai spus Durnescu.

Vlad Țurcanu a fost desemnat, printr-o hotărâre din 3 decembrie a Parlamentului, în funcția de director general al TRM. Candidatura lui Vlad Ţurcanu a venit din partea preşedintelui Consiliului, Arcadie Gherasim. Fosta componență a Consiliului de supraveghere și dezvoltare a fost demisă in corpore pe data de 5 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Codul serviciilor media audiovizuale, care prevăd acest lucru.  Deputații au votat pentru reîntoarcerea Companiei Teleradio-Moldova sub control parlamentar pe 4 noiembrie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri