-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Copiii născuți departe de Moldova vor avea șansa să-și cunoască țara

Must read

Comentarii recente

stema diasporaO inițiativă în acest sens a venit din partea Biroului pentru Relații cu Diaspora care a lansat discuțiile privind dezvoltarea conceptului Programului Birthright în Republica Moldova. Grație acestui program, copiii din diasporă, care nu și-au văzut niciodată sau de foarte mult timp țara de origine, vor avea șansa de a vizita Moldova. 

Șeful BRD, Victor Lutenco, spune că ideea de a lansa programul în Moldova a apărut în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu diaspora. „La fel de sugestive sunt şi momentele în care copiii, care participă la diverse evenimente ale diasporei, atunci când recită sau cântă în română, deja au un pronunțat accent local. Sau situațiile în care părinții vorbesc cu copiii în română, iar cei din urmă răspund în italiană, portugheză, franceză”, declară oficialul.

Mai exact, Biroul își propune să organizeze, în țară, mai multe tabere de vară și de iarnă, în cadrul cărora copiii din diasporă vor avea posibilitatea să învețe despre Moldova, despre cultura, limba, sportul și arta de la noi.

Programul a mai fost implementat în Israel, Armenia, Filipine, Cipru, Taiwan, India, Islanda.  Lansarea Programului Birthright în Republica Moldova s-a făcut, de asemenea, la insistența reprezentanților diasporei. Programul va fi pilotat în 2013 în baza surselor bugetare și asistenței externe, iar din 2014 va fi propus Guvernului ca program de durată.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. am 2 fetite, cu pasaport olandez. nascute de mama / mine made in MD. niciodata, repet NICIODATA n-o sa-mi trimit copiii in nici o tabara sau alt program in MD – tara in care se omoara pentru 100 de lei, unde se omoara cinic si crud mame si copii. asa proiect ca brithright este invitatie deschisa talharilor: veniti si terorizati familii avute din diaspora straina care au bani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri