24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Contul de Facebook al Valeriei Novodvorskaia, spart de necunoscuți

Must read

Comentarii recente

descărcareLa doar câteva ore înainte de funeraliile cunoscutei disidente ruse Valeria Novodvorskaia, pagina sa de Facebook a fost spartă de persoane necunoscute.

Cineva care se dă drept Valeria Novodvorskaia a postat mai multe mesaje injurioase. Acest lucru nu i-a lăsat indiferenți pe internauți, care au început să comenteze și să critice persoanele care administrează pagina fostei disidente.

În una dintre postări, persoana care se dă drept Novodvorskaia scrie: „Nu mi-am spart propriul cont și nu am crezut niciodată în Dumnezeu, m-am închinat întotdeauna vițelului de aur”.

Amintim că Valeria Novodvorskaia, militantă pentru drepturile omului, este condusă astăzi pe ultimul drum.

Ceremonia funerară a început la ora 10, ora Moscovei, la Centrul cultural „Saharov”. Ulterior, sicriul va fi depus la cimitirul Donskoe.

Jurnalista a încetat din viaţă pe 12 iulie, la 65 de ani. Novodvorskaia a murit la doar câteva ore după ce a fost internată într-un spital din Moscova, acuzând dureri acute la un picior.

Disidenta a fost operată de urgenţă, dar medicii ar fi constatat o infecție generalizată a sângelui şi nu au mai putut-o salva.

Între 1970 şi 1991, Valeria Novodvorskaia a fost arestată în numeroase rânduri pentru organizarea a peste zece reuniuni antisovietice.

A continuat să fie hărţuită şi după destrămarea URSS, iar în ultimii ani a fost una dintre cele mai acide voci la adresa lui Vladimir Putin.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri