-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență pentru a discuta haosul de la granița UE cu Belarus

Must read

Comentarii recente

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, joi, pentru a se discuta situația tensionată de la granițele Uniunii Europene cu Belarus. Reuniunea a fost solicitată de Estonia, Franța și Irlanda.

Această reuniune va avea loc cu uşile închise, în timp ce tensiunea nu scade între Polonia şi Belarus, susţinut de Rusia şi acuzat de „terorism de stat” de către Varşovia, relatează Agerpres.

„Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

„Secretarul general Antonio Guterres urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia” şi reaminteşte „importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Peste 2.000 de migranţi au campat de câteva zile într-o zonă împădurită de la graniţa cu Polonia, care a ridicat un gard din sârmă ghimpată şi nu mai puţin de 15.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pentru a le bloca accesul migranţilor.

Europenii l-au acuzat de săptămâni întregi pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a alimentat criza prin eliberarea de vize migranţilor şi aducându-i la graniţă ca răzbunare pentru sancţiunile europene impuse în urma reprimării opoziţiei belaruse.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri