23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Consiliul consultativ mass-media România-Republica Moldova, lansat la Bucureşti

Must read

Comentarii recente

tricolorConsiliul consultativ mass-media România-Republica Moldova a fost lansat astăzi la Bucureşti. Consiliul îşi propune să creeze un cadru instituţional care va avea, în principal, rolul de a implementa spaţiul comunicaţional comun între România şi Republica Moldova, informează IPN.

Consiliul este o iniţiativă a Departamentului politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni şi va avea drept scop să contribuie la valorificarea oportunităţilor de colaborare bilaterală în domeniul mass-media.

„Acordarea pentru presa din Republica Moldova a unui regim de gratuitate privind fluxurile din ştiri din România va facilita nu doar prezenţa de ştiri în limba română, ci şi de ştiri care prezintă realităţile din Romania şi Uniunea Europeană, dintr-o perspectivă nedistorsionată de interese antieuropene”, a declarat ministrul de la Bucureşti, delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, şi-a exprimat speranţa că acest Consiliu va veni cu propuneri concrete pentru autorităţile de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a facilita intrarea mass-mediei româneşti în spaţiul dintre Prut şi Nistru. Acesta a menţionat importanţa Consiliului, în contextul în care spaţiul informaţional din Moldova este dominat de media ruseşti.

Membrii Consiliului Consultativ sunt reprezentanţi ai canalelor de informare în masă din ambele ţări, membri ai societăţii civile şi experţi în comunicare. Consiliul urmează să se întrunească alternativ la Bucureşti şi Chişinău.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri