-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Consiliul Audiovizualului a anunțat un nou concurs pentru ocuparea a două fotolii vacante la Consiliul de Supraveghere al TRM

Must read

Comentarii recente

Consiliul Audiovizualului (CA) a anunțat un nou concurs pentru ocuparea a două funcții vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media Teleradio-Moldova (CS). Decizia a fost luată în condițiile în care Parlamentul a votat un proiect de le ge în prima lectură care prevede ca mandatul actualilor membri ai CS, al directorului general și adjuncților TRM să înceteze de drept la data intrării în vigoare a inițiativei, scrie Media Azi.

La ședința din 22 octombrie, CA a anunțat că în cadrul concursului urmează a fi selectați doi membri ai CS, dintre care un reprezentant al unei unități administrativ-teritoriale, alta decât municipiul Chișinău, pentru un mandat de șase ani. Reprezentanții CA au precizat că concursurile anterioare pentru ocuparea fotoliilor vacante pentru membru din afara Capitalei a eșuat, iar între

timp expiră mandatul membrei CS Larisa Călugăru.

Parlamentul a aprobat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare din 21 octombrie, proiectul de lege ce prevede reîntoarcerea companiei Teleradio-Moldova (TRM) sub control parlamentar. Inițiativa PAS a fost susținută de 52 de deputați, iar trei s-au expus împotrivă. Reprezentanții opoziției au solicitat amânarea examinării proiectului pentru discuții publice și expertiză internațională, însă majoritatea parlamentară a respins propunerea.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii. Totodată, se propune ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

În document, mai este stipulat că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei ”Teleradio-Moldova” și al directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a proiectului de lege.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri