22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Conducerea postului public Moldova 1, acuzată de atitudine tendenţioasă faţă de opoziţie; Nu i-a oferit lui Andrei Năstase nici răspuns şi nici dreptul la replică

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, acuză postul public de televiziune că dă dovadă de o atitudine tendenţioasă în raport cu opoziţia şi societate civilă protestatară. Până la această oră, liderul Platformei DA afirmă că nu a primit niciun răspuns la solicitarea sa de acum o săptămână şi nu a i s-a oferit dreptul la replică în conformitate cu rigorile legale.

Solicitarea lui Andrei Năstase s-a referit la un reportaj din principala emisiune de ştiri a zilei „Mesager”, în care Iurie Leancă a emis mai mute acuzaţii la adresa liderului DA, fără ca acesta să aibă posibilitatea de a se expune pe marginea lor.

„Atitudinea tendenţioasă faţă de partidele de opoziţie emergente şi societatea civilă protestatară este tot mai vizibilă prin modul în care sunt tratate activităţile acestora în reportajele din emisiunea Mesager, dar şi prin modul în care îşi selectează invitaţii realizatorii emisiunilor de dezbateri publice, gen Moldova în Direct”, afirmă Andrei Năstase.

Vă prezentăm textul scrisorii adresată de Andrei Năstase conducerii postului public de televiziune:

Stimată doamnă Olga Bordeianu,
Stimate domn Mircea Surdu

În emisiunea ”Mesager” din 11 iunie 2017 a fost difuzat un material bazat pe o postare de profil din reţeaua de socialzare FB a actualului vicepreşedinte al Parlamentului, Iurie Leancă. Postarea se referă la nişte pretinse acuze aduse de mine domniei sale. Pe când Iurie Leancă este citat cu generozitate prin text scris, dublat prin voice over, opinia mea expusă public nu a fost mediatizată. Mai mult, în materialul respectiv, Iurie Leancă îmi aduce acuze grave, iar eu nu am fost solicitat pentru a-mi exercita dreptul la replică.

De aceea, solicit să mi se acorde timp de antenă în aceeaşi emisiune ”Mesager”, la aceeaşi oră şi cu aceeaşi durată, pentru a-mi putea exercita dreptul la replică.

Solicitarea este conformă cu prevederile Codului Audiovizualului, care garantează dreptul la replică, rectificare şi la remedii echivaente în articolul 16.

Fiind singura instituţie publică  a audiovizualului din Republica Moldova, ne vedem în măsură să Vă adresăm solicitarea respectivă, încurajaţi de lege, de spiritul civic şi de certitudinea că cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a fi informaţi corect şi echidistant.

Cu respect,
Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase
12 iunie 2017

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri