9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Comuniștii schimbă macazul.

Must read

Comentarii recente

comunisti-parlamentCei care susțineau că Parlamentul activează ilegal, astăzi au cerut o pauză pentru consultări în vederea alegerii unui Președinte al Legislativului. Inițiativa comuniștilor a surprins fracțiunile parlamentare.

În opinia lui Valeriu Streleț, propunerea lui Vladimir Voronin conține un element de surpriză. În același timp, liderul fracțiunii liberal-democratice susține că cel care va fi înaintat la funcția de Președinte al Parlamentului va spune multe. Atunci va fi clar dacă există o eventuală înțelegere între PCRM și PDM.

Și deputatul PL, Ion Hadîrcă intuiește că la mijloc ar fi o înțelegere. „Faptul că anume comuniștii au solicitat întreruperea și au abordat subiectul alegerii speakerului, probabil că este legat de faptul că este nevoie de o garanție suplimentară la modificările legislative ulterioare”, a declarat Hadîrcă, cu referință  la proiectele privind sistemul electoral mixt și revocarea din funcție a procurorului general.

Deputații democrați au salutat inițiativa comunistului. Andrian Candu declară că „țara e plină de interimate și probabil ar trebui să începem să construim ceva, nu doar să distrugem.”

Ce ține de înțelegerile dintre partidele guvernante și opoziție, analiștii politici consideră că ar exista mai curînd o vorbă între Vladimir Voronin și Vladimir Plahotniuc.

Precizăm că astăzi, Vladimir Voronin a cerut o pauză a ședinței Parlamentului pînă mîine pentru a se putea consulta în vederea alegerii unui nou speaker.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri