-0 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Comuniștii îi îndeamnă pe Filat și Plahotniuc să se autosesizeze pentru acte de corupție

Must read

Comentarii recente

Plaha-FileaAu pus pe urmele lui Vlad Filat și Vlad Plahotniuc Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informații și Securitate, Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție. Sesizarea a fost făcută de fracțiunea Partidului Comuniștilor.

După ce afaceristul Renato Usatîi a făcut niște dezvăluiri despre mai multe acte de corupție în care sunt implicați Filat și Plahotniuc, fracțiunea comunistă consideră necesar ca aceștia să se autosesizeze. Ținînd cont de atribuțiile MAI, SIS, PG, CNA care le revin, PCRM sugerează să se implice și să inițieze investigații.

”În legătură cu interviul cetățeanului Renato Usatâi, care a avut loc la data de 13.10.2013, şi a fost transmis online de către unele surse media din ţară, în care au fost expuse multiple fapte ilegale şi de corupţie, săvârșite direct sau cu implicarea unor funcţionari şi politicieni de rang înalt din Republica Moldova şi care, din punctul nostru de vedere, urmează a fi obiectul investigaţiilor şi urmăririi penale din partea Procuraturii Generale, solicităm să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru elucidarea circumstanţelor expuse de către autor şi atragerea la răspundere penală a figuranţilor acestor investigaţii, în cazul confirmării săvârșirii ilegalităţilor expuse”, susține președintele fracțiunii PCRM, Maria Postoico.

Precizăm că în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, Renato Usatîi a vorbit despre coruperea lui Igor Dodon cu suma de 600 mii euro pentru părăsirea fracțiunii PCRM în Parlamentul RM, finanțarea ilegală a activității politice a lui Serafim Urechean și a partidului său la alegerile parlamentare din anul 2005 cu circa 5 milioane USD, proveniți din afara țării, precum şi primirea de către Vlad Filat de la Renato Usatîi a sumei de 400 de mii de lei pentru procurarea locuințelor familiilor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor, dar care nu ar fi fost folosiți corespunzător. Omul de afaceri  a menționat că toate ilegalitățile comise de Filat nu ar fi reuşit dacă acesta nu era ajutat de aliatul său, Vladimir Plahotniuc.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri