15 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Comuniștii cer de urgență modificarea componenței CC

Must read

Comentarii recente

untitledReinstaurarea democrației în stat va fi garantată numai dacă va fi suspendată imediat activitatea antistatală a actualei componențe a Curții Constituționale. Această părere este enunțată într-un comunicat al comuniștilor.

Aceștia consideră oportun ca în țară să se declare stare excepțională, întrucît este evidentă uzurparea puterii în stat. Soluția ar fi organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, libere și democratice.

„Una din instituțiile statului, Curtea Constituțională, în mod deschis a schimbat principiile unei activități independente și în mod demonstrativ a apărat interesele Partidului Democrat și a liderilor acestuia”, scrie în comunicat.

Menționăm că PCRM, împreună cu PLDM au votat proiectul de lege care prevede anularea inamovibilității judecătorilor Curții Constituționale. Președintele a abrogat legea și a expediat-o spre reexaminare Parlamentului. Amintim că Stefan Fule a declarat zilele trecute că instituţiile statului trebuie consolidate pentru a fi independente, astfel ca acestea să nu fie în serviciul unor forţe politice. Comisarul European a făcut referință la Curtea Constituțională.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Bravo comuniştii, noi vă susţinem! Împreună cu PLDM, reformatorii din Pl, scoateţi călăii din Curtea Constituţională, deoarece, aceştea vor destrugerea şi sărăcirea totală a ţării şi poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri