-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Comuniștii au reluat protestele „de catifea”

Must read

Comentarii recente

2thumbs_213330Partidul Comuniștilor cere în continuare alegeri anticipate. Comuniștii și simpatizanții lor au organizat astăzi un alt protest în fața Reședinței de Stat. Aceștia s-au îndreptat scandînd și spre sediul Delegației Europene la Chișinău.

Congresul Civic, creat de comuniști, a venit la protest ora 9:30. Manifestanții cereau președintelui să iasă în fața mulțimii. Tăcerea lui Nicolae Timofti i-a agitat și mai mult. Protestatarii au folosit mai multe slogane: „Timofti, fii bărbat”, „Alegeri”, „NIT”, „Studenții sunt cu noi” și „Libertate”. Apoi ei s-au îndreptat spre sediul Delegației Europene la Chișinău.

Aici manifestanții i-au cerut ambasadorului Dirk Shuebel să răspundă la niște întrebări, iar cîțiva deputați comuniști și-au exprimat nemulțumirea față de actuala guvernare.

Precizăm că ieri, comuniștii au chemat la un protest pașnic: „De partea noastră este Constituția și legile. Poporul este suveran în stat, nici un partid nu este în drept să guverneze țara în numele propriu. Din numele Congresului Civic vă chemăm să susțineți protestul pașnic în fața sediului Parlamentului pentru a apăra drepturile constituționale  ale cetățenilor Republicii Moldova!”, scrie în textul invitației.

Protestul a durat o oră și jumătate, iar comunistul Iurie Muntean a spus că PCRM va anunța cînd va avea loc următorul protest.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri