2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Comportament de disperaţi, de Valentina BASIUL

Must read

Comentarii recente

valentinaHărnicia cu descinderile ofiţerilor anticorupţie din ultimele zile dă de bănuit. Chiar credeţi, dragi guvernanţi, că oficialii europeni o să vă dea medalii pentru duzina de flagranturi, câte trei pe zi, şi-o să li se înmoiae sufletul pe dată?

Îl mai ţineţi minte pe Vasile Ursu, cel care a încercat exasperat în urmă cu opt ani să devină primar al Chişinăului, mobilizând o armată de personalităţi care ni-l prezentau pe funcţionar ca pe un înger. Sper că nu aţi uitat nici rezultatele acelei campanii disperate cu liste de „artişti“.

Mi-am amintit de Vasile Ursu după ce am văzut, în ultimele zile, numeroasele apeluri ale combatanţilor, deportaţilor, academicienilor, oamenilor de artă etc., care, într-un glas şi o simţire, ne cheamă la mitingul zis european de duminică, din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Avântul lor mobilizator trădează disperarea mare ce domină în curţile celor doi vlazi şi un lup care au pus la cale toată trebuşoara asta. Îmi pare rău că unii oameni, care trebuie să fie modele pentru societate, au acceptat din nou să fie folosiţi şi că nu au învăţat lecţia din 2005.

Regizorii acestui spectacol, anunţat cu surle şi trâmbeţe, au uitat că ne guvernează de mai bine de patru ani şi ar fi putut să ne vorbească în acest răstimp despre avantajele integrării în UE, nu doar prin intermediul promisiunilor, dar prin fapte. La fel, ei nu vor să înţeleagă că electoratul lor deja este proeuropean, în fiecare zi, şi că aceşti cetăţeni, pentru a se considera europeni, nu au nevoie de un show într-un ţarc. La ce bun atunci toate astea?

Şi hărnicia cu descinderile ofiţerilor anticorupţie din ultimele zile dă de bănuit. Chiar credeţi, dragi guvernanţi, că oficialii europeni o să vă dea medalii pentru duzina de flagranturi, câte trei pe zi, şi-o să li se înmoiae sufletul pe dată? Puteţi să ne manipulaţi pe noi, cetăţenii acestei ţări, mai ales că tot voi controlaţi cea mai mare parte din mass-media, dar asta nu va merge prea departe. Funcţionarii de la Bruxelles au mai văzut piruete de acest fel, nu aţi fi primii.

Îmi pare rău s-o spun, dar artiştii-şefi ai circului de duminică ar putea s-o păţească exact ca Vasile Ursu. Disperarea lor de a îngrăşa porcul în ajunul summitului de la Vilnius şi în prag de alegeri se vede de la o poştă. În cei patru ani, de când se află la putere, au compromis ideea de integrare europeană, iar astăzi oamenii asociază cearta lor continuă cu accederea în clubul ţărilor UE. Acum din nou vor să folosească eurointegrarea pentru a trece de o cumpănă.

Toată lumea înţelege cine va veni la sindrofia de duminică – funcţionarii şi membrii de partid. Eu însă fac parte din categoria celor care se consideră europeni în fiecare zi şi le cer politicienilor pe care i-am votat să administreze treburile ţării exact ca în Vest, nu să facă spectacole ieftine.

sursa: adevarul.ro/moldova

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri