-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Companiile private nu vor mai putea asigura paza instituțiilor de stat

Must read

Comentarii recente

Guvernul a avizat pozitiv proiectul ce prevede asigurarea cu pază a obiectivelor de importanță strategică doar de către întreprinderile de stat. Astfel, instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companiile particulare de pază.

Conform poriectului întreprinderile de stat ÎS „Servicii Pază”, fondată de Ministerul Afacerilor Interne, ÎS „Detașamentul Paza Paramilitară” și ÎS „Scutul Energetic”, ambele fondate de Agenția Proprietății Publice vor asigura paza ministerelor, autorităţilor administrative centrale subordonate Guvernului, autorităților publice autonome, instituțiilor publice fondate de Executiv, întreprinderilor de stat şi societăților comerciale cu capital de stat. 

De asemenea, vor fi păzite doar de către întreprinderile de stat instanţele judecătoreşti, Procuratura, obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor și muniţiilor, precum și obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice și psihotrope, cu excepția instituţiilor medicale şi farmaciilor private.

Astfel, instituțiile vor încheia contracte cu una dintre întreprinderile de stat care prestează servicii de pază. Contractele urmează a fi încheiate prin procedura de achiziție, cu asigurarea principiului concurenței.

Proiectul urmează a fi examinat și aprobat de Parlament pentru a intra în vigoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri