-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Compania „Balkan Pharmaceuticals”, unul dintre cei mai mari investitori din România în R. Moldova, la 15 ani de activitate pe piața farmaceutică

Must read

Comentarii recente

Compania „Balkan Pharmaceuticals” a ajuns la 15 ani de activitate pe piața din R. Moldova. Prezentă pe piața farmaceutică  din 2006, este unul dintre cei mai mari investitori din România în R. Moldova, care în doar câțiva ani de la lansare, a început să investească pentru extinderea afacerii și a deschis un nou complex de producere. Cu această ocazie, președintele de onoare al Asociației Investitorilor din România, ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa,  Daniel Ioniță, a făcut o vizită la fabrica de medicamente din Sângera, unde muncesc circa 200 de angajați calificați.

 “Îmi aduc aminte de momentul inaugurării acestei fabrici cu 5 ani în urmă și mi-a plăcut foarte mult ceea ce am vazut acum. Am constatat un lucru de înaltă calitate, am aflat cu plăcere că aici lucrează 200 de specialiști dintre care peste 70% sunt oameni cu studii superioare, cred că reprezintă o importantă investiție din România în R. Moldova, într-un domeniu de nișă, dacă vreți, într-un domeniu care necesită nu numai pricepere dar și alte cunoștințe tehnologice și mă bucur că această investiție a fost posibilă așa cum spuneam datorită unor oameni de afaceri din România care dovedesc că în R. Moldova se poate face performanță. Am venit în R. Moldova cu standarte înalte de calitate și totodată m-am bucurat să văd că această investiție a fost una serioasă în folosul tuturor cetățenilor din R: Moldova și de ce nu, în folosul afacerilor dintre România și R. Moldova. Sunt convins că aceste produse farmaceutice vor ajunge pe piețele din întreaga lume,” a declarat ambasadorul României în R. Moldova,  Daniel Ioniță.

Oficialul a mai adăugat că susținerea la nivel guvernamental a oamenilor de afaceri este vitală iar ambasada României la Chișinău depune tot efortul ca dialogul dintre autoritățile celor două state să fie unul eficient și pe termen lung.

“Oamenii de afaceri serioși trebuie să simtă susținerea guvernamentală, am în vedere ceea ce poate face o ambasadă, facilitarea dialogului la nivel înalt către autoritățile din România și către autoritățile din R. Moldova, în vederea susținerii afacerilor serioase, în vederea susținerii oamenilor onești, astfel sunt create locuri de muncă și prosperitate la finalul zilei pentru cetățenii din R. Moldova,” a spus Excelența Sa, Daniel Ioniță.

Precizăm că, în cadrul companiei “Balkan Pharmaceuticals” activează 240 de angajați, printre care medici, chimiști, tehnologi, mecanici, programatori, ingineri, specialiști de calificare înaltă. Pentru a menține nivelul de pregătire al angajaților periodic sunt atrași profesioniști din alte state, implicit din România.

În prezent, compania produce peste 300 de tipuri de medicamente și planifică să sporească investițiile în R. Moldova. Fabrica de la Sângera permite creșterea semnificativă a volumului de producție pe piețele europene și cele din CSI.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri