24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Comisia Europeană va oferi României un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru a sprijini dezvoltarea de noi suprafețe împădurite

Must read

Comentarii recente

Comisia Europeană va oferi României un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru a sprijini dezvoltarea de noi suprafețe împădurite, notează CaleaEuropeană.ro.

Măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității, iar schema va contribui, de asemenea, la obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde, informează executivul de la Bruxelles.

„Schema în valoare de 500 de milioane EUR aprobată va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale din România”, a declarat vicepreședinta executivă a CE, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

Măsura notificată de România, care va avea un buget de 500 de milioane de euro, va fi finanțată integral prin Mecanismul de redresare și reziliență, în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare și reziliență al României și a adoptării acestuia de către Consiliu.

Schema, care se va desfășura până la 30 iunie 2026, urmărește să sprijine proprietarii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire în vederea creării de noi suprafețe împădurite, ceea ce va avea un impact climatic pozitiv pe termen lung.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri