-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Comisia Europeană a propus abolirea regimului de vize pentru R.Moldova

Must read

Comentarii recente

Moldova-UE-steaguri_ziuaveche_roÎntrucît Republica Moldova a îndeplinit toate condiţionalităţile Planului de Acţiuni RM-UE, Comisia Europeană a propus Consiliului și Parlamentului European ridicarea vizelor pentru moldoveni.

„Sunt încântată că am posibilitatea să vin cu propunerea de a propune ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometric. Doresc să felicit autoritățile Republicii Moldova pentru eforturile depuse în implementarea reformelor-cheie și realizările importante care le-au făcut până la această etapă. Posibilitatea de a călători fără vize va facilita în continuare contactele interumane şi consolidarea cooperării dintre oamenii de afaceri, precum şi legăturilor sociale şi culturale dintre RM şi UE. Este speranţa mea sinceră că şi alte state ale Parteneriatului Estic, care doresc obţinerea regimului liberalizat de vizei, vor continua să lucreze în vederea obţinerii acestui obiectiv important”, a declarat Comisarul European pentru politici interne, Cecilia Malmström.

În același context, Stefan Fule a menționat că realizarea acestei propuneri în ajunul Summitului de la Vilnius, dar și parafarea Acordului de Asociere, inclusiv Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb reprezintă pietrele de temelie pe drumul european al Republicii Moldova.

Abolirea regimului de vize pentru Moldova va fi discutată în Parlamentul și Consiliul European.

Amintim că pe 15 noiembrie, cînd au fost anunțate rezultatele celui de-al 5-lea Raport de Progres al Comisiei Europene privind implementarea Planului de Acţiuni RM-UE privind noiembrie 2013, Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso a declarat că Republica Moldova merită să obțină abolirea regimului de vize.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Vreau sa speram ca actiunile intreprinse de noua coalitie de guvernare Corman-Leanca, in ultimul an, va convinge europenii ca populatia RM merita sa calatoreasca in UE fara vize. Si atunci comunistii vor inchide gura pe veci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri