3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Restricții la nunți și cumătrii. Noile măsuri impuse de Guvern

Must read

Comentarii recente

De la 1 octombrie, basarabenii vor putea merge la nunţi şi cumetrii, doar cu certificatul de vaccinare, cu un test negativ la covid sau adeverinţă care confirmă prezenţa anticorpilor. Este vorba de fapt despre toate evenimentele publice care vor fi organizate în localităţile aflate sub cod roşu şi numărul invitaţilor va fi de maxim 100. Noile restricţii impuse de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică i-a nedumerit pe proprietarii sălilor de ceremonii. Ei se fac că nu înţeleg cine şi cum va controla invitaţii.Noile restricţii impuse de autorităţi se resfrâng asupra tuturor raioanelor şi localităţilor aflate sub cod roşu. Proprietarii sălilor de ceremonii din Chişinău recunosc că situaţia este gravă şi restricţiile sunt necesare dar nu foarte clare pentru a fi puse în practică.

S-au găsit însă soluţii pentru ca ceremoniile să se desfăşoare în siguranţă. Nu e însă gratuită şi de plătit vor plăti tot invitaţii. De la 1 octombrie, conform noilor reglementări, teatrele, cinematografele şi sălile de concerte vor funcţiona la jumătate din capacitate. Spectatorii vor fi nevoiţi să prezinte la intrare certificatul de vaccinare sau testul negativ la covid.  

Toate evenimentele publice în aer liber şi cluburile de noapte îşi sistează activitatea începând de la 1 octombrie. Pentru a veni în spijinul celor din sectorul HoReCa, autorităţile au decis ca, de la 1 octombrie, TVA-ul să se reducă de la 12, la 6 %.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri