18.4 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

CNI va verifica averea lui Gheorghe Duca

Must read

Comentarii recente

Georghe-DucaMembrii CNI au decis azi să verifice proprietăţile pe care le deţine Gheorghe Duca, după ce presa a dezvăluit mai multe despre averea acestuia.  

Comisia Națională de Integritate a decis să se autosesizeze în urma unor materiale difuzate de JurnalTV, în care se spune că demnitarul nu şi-ar fi trecut toate averile în declaraţia de venituri şi proprietăţi pentru anul 2012.

“La capitolul venituri, Gheorghe Duca a indicat că a câştigat în 2012, împreună cu soţia, din salarii, pensii şi indemnizaţii în total 781 de mii de lei. La categoria ,,Venitul obţinut din înstrăinarea bunurilor mobile şi imobile”, însă, academicianul nu declară nimic, deşi datele de la Cadastru arată că, la 29 iunie 2012 a vândut o casă cu trei niveluri situată pe strada Valea Dicescu din sectorul Centru al capitalei. Potrivit experţilor imobiliari, această proprietate ar costa pe piaţă peste două milioane de lei. Faptul că familia academicianului a locuit aici, până în anul 2012, este confirmat de foştii vecini ai lui Duca şi noul proprietar. Din vânzarea imobilului, Gheorghe Duca ar fi obţinut peste două milioane de lei”, se spune în reportajul JurnalTV.

Întrebat de ce a ascuns vânzarea proprietăților, Duca a respins totul, spunând că a acționat în conformitate cu legea și că nu se teme de verificări.

Amintim că Gheorghe Duca a fost ales acum o săptămână președinte al AȘM pentru a treia oară, aceasta în condițiile în care legislația permite doar două mandate consecutive. De asemenea, presa a primit o scrisoare din partea unui cetățean, care susține că este fost angajat al lui Duca, în care acesta descrie proprietățile academicianului din străinătate. Glasul.md a expediat un demers tuturor instituțiilor vizate să verifice informațiile. Deocamdată, nu am primit niciun răspuns.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri