-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Climenco cere președintei Maia Sandu să retragă semnătura din declarația participanților la „Platforma Crimeea”

Must read

Comentarii recente

Congresul Comunităților Ruse din Moldova cere președintelui Maia Sandu „să-și retragă semnătura, care a fost pusă în mod imprudent sub declarația comună a participanților la „Platforma Crimeei”. Despre aceasta a anunțat, joi, președintele Congresului, Valerii Climenco, la o conferință de presă la agenția INFOTAG.

„Președintele Maia Sandu a făcut o mare greșeală, permițând să fie atrasă într-o confruntare geopolitică între Est și Vest. Participarea ei la summit-ul „Platformei Crimeea” ne spulberă speranțele de a construi relații de prietenie, reciproc avantajoase și de parteneriat cu Rusia”, a a spus Climenco.

El a subliniat că Congresul „condamnă politica externă miopă a noilor autorități care nu corespunde intereselor moldovenilor”.

„Vă reamintim că oficiali de rang înalt care au permis demersurile anti-ruse (Mihai Ghimpu, Vlad Plahotniuc etc.), mai devreme sau mai târziu, s-au aflat pe marginea politicii moldovenești. Judecând după ultimii pași de politică externă ai Maiei Sandu, această soartă este, de asemenea, destinată ei”, a spus Climenco.

Potrivit lui, declarația participanților la Platformă „nu corespunde intereselor majorității covârșitoare a locuitorilor țării și este plină de noi consecințe grave pentru populația multinațională din Moldova”.

El a menționat că o declarație prin care se cere retragerea semnăturii va fi transmisă administrației prezidențiale în aceeași zi.

Declarația comună a participanților la „Platforma Crimeea”, pe care Maia Sandu a semnat-o la 23 august împreună cu 45 de reprezentanți ai altor state și organizații internaționale, „condamnă ocuparea temporară și anexarea ilegală a Crimeei”. Semnatarii se angajează să „exercite presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ocupației temporare a Republicii Autonome Crimeea și Sevastopol și a restabili controlul Ucrainei asupra acestui teritoriu”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri