18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Circa 90 de mii de lei pe lună – atât ridică Directorul General al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Vedeți și alte salarii la ANRE

Must read

Comentarii recente

Printre persoanele care ridică salarii grase în țara noastră se numără și cei cinci directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, fiecare din ei a ridicat, anul trecut, în jur de un milion de lei, transmite tv8.md. 

Contribuim și noi la viața îndestulată a celor de la ANRE, întrucât potrivit legii cu privire la energie, până la 0,3 procente din prețul produselor energetice importate, fie gaz, electricitate sau petrol, revine Agenției. Cost care se introduce automat și în tarife.

Directorul General al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică a ridicat anul trecut un salariu de 1 milion 74 de mii 305 lei.  Adică, aproximativ 90 de mii de lei pe lună. La această sumă s-a adăugat o pensie lunară de peste 13 mii de lei, adică anual s-au adunat aproape 158 de mii de lei.  

Untilă are și patru conturi bancare în valoare totală de peste 388 de mii de lei.

Octavian Calmîc a încasat, anul trecut, un salariu ceva mai mic decât directorul general – peste 911 000 de lei,  lunar ar fi aproape 76 de mii de lei. Calmâc a declarat că a câștigat anul trecut din dobânzi aproape 195 de mii de lei, el având șase depozite sau conturi curente în băncile din țară în valoare totală de peste 5 milioane de lei.

Un alt director al ANRE, Eugen Carpov, a declarat că a încasat anul trecut un salariu de peste 1 milion 44 de mii de lei, adică pe lună ar fi peste 87 de mii de lei. Carpov a mai câștigat 167 400  de lei din arenda unui apartament.

Iar Violina Șpac a declarat că a ridicat anul trecut peste 916 mii de lei, peste 76 mii de lei lunar. A vândut anul trecut un autoturism cu 75 de mii de lei, aceasta deține un apartament cumpărat în 2016, estimat la 411 406 de lei. Anul acesta directorul și-a cumpărat un Lincoln cu 190 000 de lei. Șpac are la fel mai multe conturi bancare.

Potrivit expertului economic, Sergiu Tofilat, bugetul este stabilit anual în baza legii cu privire la energetică.

„Deci bugetul ANRE-ului se aprobă după legea cu privire la energetică în limita de până la 0,3 procente din costul produselor energetice importate. Că-i gaz, ca-i produs petrolier, ca-i energie electrică, ne uităm la prețul de import, iată limita este până la 0,3 procente”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri