8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Cine va beneficia de compensații la gaz

Must read

Comentarii recente

Autoritățile intenționează să ofere compensații la cetățenii cu venituri mici, după ce ANRE va stabili tariful pentru gazele naturale. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

„Vor trebui să fie compensate în primul rând în funcție de veniturile oamenilor, pentru că unii au venituri mai mici, alții au venituri mai mari. Unii au un consum mai mic la apartamente, alții au un consum mai mare. Unii în general nu consumă gaze. Guvernul analizează toate aceste aspecte și din momentul când va fi decizia ANRE-ului, la foarte scurt timp Guvernul va veni cu propunerea în Parlament. Asta presupune rectificarea bugetului”, a precizat Igor Grosu.

Precizările vin în contextul în care SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali, care ar putea ajunge la aproape zece lei pentru un metru cub de gaz. Igor Grosu a declarat că compensații se vor oferi doar celor cu venituri mici. Totodată, mărimea compensației se va calcula și în funcție de consumul pe care îl va avea persoana.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri