-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Cine ia locul lui Filat?

Must read

Comentarii recente

fotoliul-presedintelui-e1320918297698În urma demiterii Guvernului, membrii partidelor parlamentare își frămîntă mințile și propun candidați la funcția de prim-ministru.

Ministrul de Externe neagă că ar putea ajunge premier, întrucît fracțiunea liberal-democrată îl susține în continuare pe Vlad Filat. Iurie Leancă spune c-a rămas surprins de informația vehiculată precum că PL și PDM i-ar susține candidatura.”Ei pot să creeze un club al fanilor lui Iurie Leancă și eu să-l prezidez. Unii politicieni și analiști au devenit un fel de purtători de cuvînt neoficiali ai PLDM, propunînd candidaturi. PLDM are propria poziție, iar încercările de a ne influența nu vor da nici un rezultat” a spus Leancă.

Pe de altă parte, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu îl propune pe nepotul său, actualul Primar General al Chișinăului, Dorin Chirtoacă la funcția de prim-ministru. El a declarat într-un interviu pentru presa română că  nu vrea fotoliul lui Filat.  “Nu sînt doar eu în partid. Avem miniștri buni, primari generali, care ar putea fi prim-miniștri. Dar noi nu urmărim asta. E importantă funcția, fără ea nu poți realiza nimic, dar cînd e de ales între funcție și cauză noi întotdeauna am pledat pentru cauză” a conchis Ghimpu.

După ce a fost votată ieri moțiunea de cenzură, cabinetul de miniştri trebuie să-şi dea demisia în cel mult trei zile, după care şeful statului va desemna un nou prim-ministru.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

4 COMENTARII

  1. Acestui individ NU I-A TRECUT mahmureala dupa betia de aseara de la plohoi si deaceea indruga verzi si uscate! Unde s-a mai vazut ca un partid, care a luat 9%, sa pretinda la functia de prim ministru! OBRAZNICUL MANINCA PRAZDNICUL? CRisa poehalo

  2. Ghimpu cu partidul celor picati de pe lume (PL) a „zacalebit” poporul. El si cu nepotul lui au adunat abea 9 la suta dinsufragiu, dar sa cred mare revolutionari. „Vesnicii” luptatori cu comunistii mai bine ar face un sondaj in sinul propriului partid si ar vedea ca 75 la suta is foste lepre comuniste…

  3. Timofti trebuie sa cheme liderii PL, PDM si PLDM si sa
    inceapa negocierile petru noul Guvern. Sa vdem daca va fi in stare si in special daca Filea va renunta la rinza sa, si va inteleg ca Moldova nu inseamna numai el si toata verdeata lui!

  4. Măi Ghimp-ulei,deja te-ai parafinat, pătat şi discreditat – total. Mult ţi-ai ascuns faţa adevărată, prin masca de „Mare proromân”, „Mare patriot”, „Mare proeuropean”, dar de facto eşti un lingău a lui Plaha, eşti un trădător, eşti al doilea Roşca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri