chirtoaca-586x319PLDM și PD au înțelegeri mai vechi cu comuniștii, dar încearcă să dea vin pe liberali pentru a-și justifica o eventuală coaliție cu PCRM, a declarat luni primarul capitalei Dorin Chirtoacă, care a ținut să precizeze că singura șansa a Republicii Moldova de a se apropia de UE este depolitizarea justiției.

Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de acuzațiile celor din PLDM și PD, care acuză PL că nu ar veni cu niciun fel de propunere privind guvernarea și că, de fapt, liberalii s-ar pregăti să meargă în opoziție.

„PL a propus cel puțin 5 sau 6 variante de formare a unui guvern proeuropean, în care participarea sa fie una echitabilă. Noi nu după funcții am venit. Vrem o guvernare echitabilă, cu modalități echitabile de repartizare a pozițiilor”, a declarat Chirtoacă.

„Domnul Ghimpu a și spus, dacă nu e loc pentru PL la nivel de prim-ministru, spicher, șef de stat, atunci nu este nicio problemă. Procurorul general să meargă spre colegii noștri din Uniunea Europeană”, a mai spus prim-vicepreședintele PL.

Chirtoacă susține că justiția nu mai poate rămâne la situația în care se regăsește astăzi, de a fi subjugată politic și instrument în mâinile unor politicieni.

„O justiție controlată politic este egal cu falimentul integrării europene. Lucrurile cred că sunt la suprafață și este destul de straniu că la nivelul celorlalte două partide se tot bate atâta moneda pe partajabilitatea funcției de președinte, că nu ar fi una politică, dar nu se discută nimic despre faptul că structurile care ar trebui să fie independente sunt împărțite politic, precum Procuratura sau CNA”, a subliniat primarul.

Chirtoacă a dat asigură că PL își va menține aceeași poziție, care, potrivit primarului, este una a interesului național.

Sursa:independent.md

(97 accesari)