12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Chiril Moţpan: „Prin schimbarea sistemului electoral, Plahotniuc vrea să blocheze intrarea în Parlament a noilor partide care s-au născut în urma protestelor”

Must read

Comentarii recente

chiril motpanOligarhul Vladimir Plahotniuc vrea ca prin schimbarea sistemului electoral să blocheze intrarea în Parlament a noilor partide politice care s-au născut în urma protestelor din ultimii ani, consideră secretarul general al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan.

„Plahotniuc îşi imaginează că, finanţând campania a 100 de persoane, cărora o să le lustruiască imaginea, o să le facă să fie alese în detrimentul celor care se identifică cu mişcarea de protest. Dar am văzut ce se alege din planurile lui Plahotniuc atunci când insistă într-un mod nesimţit pe idei năstruşnice, cum a fost proiectul lui de a deveni prim-ministru. Dacă va insista în acelaşi fel în care a făcut-o atunci, situaţia se va repeta”, susţine Chiril Moţpan.

Potrivit reprezentantului Platformei DA, sistemul uninominal este pentru şeful PD salvarea de la puşcărie, de aceea acesta încearcă, prin toate mijloacele, să prezinte ceea ce-şi doreşte drept ceva ce e bun pentru Moldova şi pentru cetăţenii ei.

„Şi-i pune pe cei care i s-au vândut – tot aşa cum şi-ar fi vândut sufletul diavolului, în speranţa că până la urmă nu vor trebui să i-l dea – să trâmbiţeze la televizor, pe panouri, pe reţelele de socializare nişte mesaje clar mincinoase şi aberante”, a menţionat Chiril Moţpan.

„Cel mai trist este că în rândurile acestora s-au înregimentat şi oamenii pentru care am avut toată dragostea. S-au conformat, fără ca măcar să înţeleagă ce spun. Ca şi cum nu ar gândi. Poate că, într-adevăr, nu se gândesc decât la propria lor bunăstare – dar e vorba de oameni care, parcă, se bucurau de încredere şi simpatie. Probabil că n-au meritat-o, probabil că au fost mereu aşa cum sunt acum, când, pentru cei 30 de arginţi, se declară în favoarea votului uninominal, utilitatea căruia nu o poate explica raţional nimeni, dar care are o utilitate pragmatică clară pentru Plahotniuc”, a mai spus membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri