0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Chicu, după ce guvernarea a reușit să cumpere două milioane de metri cubi de gaz natural din surse alternative: „Ne ajunge pe 5-6 ore”

Must read

Comentarii recente

Fostul premier Ion Chicu a venit cu o reacție după ce R. Moldova a reușit să achiziționeze două milioane de metri cubi de gaz natural din surse alternative.

„O întrebare primită astăzi de la mai mulți cetățeni: Pe câte săptămâni ne ajunge milionul de metri cubi de gaz procurat? Răspuns: Ne ajunge pe 5-6 ore. Deoarece consumul zilnic acum este de circa 3-4 milioane de metri cubi, în funcție de regimul termic de afară. Iată așa “eveniment istoric”, a spus fostul premier.

Precizăm că, potrivit Moldovagaz, consumul zilnic la nivel naţional e de 2,7 milioane de metri cubi.

Au rămas patru zile până la expirarea contractului de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova de către gigantul rus Gazprom.

Vicepremierul Andrei Spînu se va afla astăzi în Rusia unde urmează să poarte discuții cu șeful concernului rus, Alexei Miller.

Amintim că, până la această oră, compania de stat “Energocom” a cumpărat două milioane de metri cubi de gaz natural din surse alternative.

Gazul a fost cumpărat din Polonia și Olanda.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri