0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Cetăţenii R. Moldova care călătoresc în statele Parteneriatului Estic ar putea beneficia de tarife mai mici la roaming

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova ar urma să iniţieze negocieri cu statele Parteneriatului Estic (Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) asupra unui Acord privind serviciile de roaming internaţional. Un proiect în acest sens a fost avizat pozitiv de către membrii Comisiei politică externă şi integrare europeană.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, scopul acordului este reducerea preţurilor pentru serviciile de roaming, apeluri vocale de intrare şi de ieşire, sms-uri şi transmisii de date. Se stabileşte expres cadrul normativ pentru realizarea diminuării treptate a tarifelor, prin plafonare, pe parcursul a 4 ani. La finalul procesului de tranziţie, tariful efectiv plătit de utilizator pentru serviciile consumate în roaming nu va depăşi suma între tariful naţional aplicabil pentru aceleaşi servicii.

În prezent, preţurile serviciilor de roaming pentru utilizatorii care călătoresc în statele Parteneriatului Estic, prestate de către furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii mobile din Republica Moldova, sunt stabilite de către aceşti furnizori în condiţiile de piaţă, în baza contractelor încheiate cu operatorii de telecomunicaţii internaţionali sau cu operatorii de telecomunicaţii din statele respective.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri