2.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Cetățenii au dreptul să cunoască ce fac Procuratura și noul Guvern privind „schema obscură” legată de Arena Chișinău

Must read

Comentarii recente

Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari insistă asupra faptului că, după trei ani de implementare a unei „scheme obscure cu Arena Chișinău”, societatea are dreptul să cunoască adevărul plenar pe acest subiect, subliniind că există riscul iminent ca cele 59 ha de teren agricol din preajma edificiului să fie pierdute irecuperabil.

Ex-deputatul spune că Procuratura și Guvernul nou au obligația să informeze cetățenii asupra ilegalității prin care „localitatea Stăuceni a rămas fără 69 ha de teren agricol, pe care, în lipsa unui studiu fundamental de fezabilitate, a fost pornită o construcție fără a fi încadrată în planul de urbanism și fără a avea un buget bine calculat, deși erau suficiente 10 ha”.

Alexandru Slusari mai amintește că „de la 43 mln euro cheltuielile statului deja s-au ridicat la 47” și se îndoiește că aceasta este cifra finală. De asemenea, ex-deputatul readuce în discuție „așa-zisa licitație” la care a participat o singură companie turcă, pecum și ulterioara expulzare a profesorilor turci.

„În orice clipă riscăm să pierdem 59 ha din preajma construcției, care sunt gajate și, posibil, re-gajate. Iar clădirea Arenei are deja aproape doi ani de întârziere a dării în explotare. Iată de ce cetățeni au dreptul să cunoască ce face Procuratura cu acest dosar penal din 2019 și dacă au un oarecare statut procesual Plahotniuc, Candu, Andronache, Gaburici – cei care au promovat activ acest proiect – și alții, care și-au lăsat semnăturile pe documente”- subliniază Alexandru Slusari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri