-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Certificatele de vaccinare emise în R. Moldova vor fi recunoscute în Italia

Must read

Comentarii recente

talia va recunoaște certificatele de vaccinare emise în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Această decizie a fost emisă pe 23 septembrie curent de către Ministerul Sănătății Italiei prin care se reglementează recunoașterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 efectuat peste hotarele Italiei.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

Potrivit prevederilor legale menționate mai sus, la moment, cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, dacă aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA.

Certificatele respective trebuie să cuprindă următoarele informații: numele de familie, prenumele și data nașterii; date referitoare la vaccin (denumirea/lotul); data administrării vaccinului; date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară).

Se acceptă certificatele eliberate/prezentate pe format de hârtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri