4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Cererea lui Stoianoglo privind hotărârea CSP care a dus la reținerea sa, respinsă de Curtea de Apel

Must read

Comentarii recente

Cererea avocatului lui Stoianoglo, Vasile Gafton, de anulare a selecției unui procuror general interimar a fost respinsă.

Avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care a fost reținut marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore, au atacat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CSP de a admite sesizarea deputatului PAS, Lilian Carp, împotriva lui Stoianoglo și l-au desemnat pe procurorul Anticorupție, Victor Furtună, să ancheteze informațiile din sesizare.

Precizăm că, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, după câteva ore de la demararea unei anchete penale pe numele său care a dus la suspendarea sa din funcția de procuror general. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. El a fost scos din clădirea Procuraturii Generale de angajații SIS.

„Au fost comansate patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații în fața unor organe competente”, a declarat procurorul Victor Furtună, după efectuarea perchezițiilor în biroul de serviciu al lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo va fi deținut în izolatorul de poliție situat în str. Tighina 6.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri