-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Centrul Naţional Anticorupţie pare a-i şti de frică ex-premierului Filat chiar şi după ce dansul a demisionat, de Victor CRĂCIUN

Must read

Comentarii recente

загруженноеDomnule prim ministru, pe mine nu mă sfredeleşte nostalgia după vremurile de pomină, dar tare aş vrea măcar pentru o zi să se revină la munca de altă dată a ziariştilor, când fiecare petiţie a oamenilor muncii era inregistrată şi într-un termen de o lună erau luate măsurile de rigoare. Scriu pentru a doua oară despre fărădelegile de la AO Loteria de Naţională a Moldovei şi am impresia că bat apa în piuă. Nimeni, domnule prim-ministru nu s-a autosesizat. Se tace oare numai pentru faptul că în toată această afacere dubioasă este implicat ex-premierul Vlad Filat şi rudele lui apropiate?

În articolul precedent, noi am dat de înţeles că sunt cam enigmatice şi neclare relaţiile dintre compania canadiană Amaya Gaming Group şi Loteria Naţională a Moldovei (instituţie fondată de Guvern pe lângă Ministerul de Finanţe).

Ar părea că ce-i mai simplu decât să verifici, cum se face că această companie grecească ce se ocupă cu businessul loteriei are mereu venit, iar Loteria naţională a Moldovei o face pe sărăntoaca, să-i plângi de milă, nu alta. Care o fi vina şi pricina? Tot ce e posibil că la mijloc e incompetenţa şi neprofesionalismul clanului Filat- Rusu, care se prefac a conduce LNM. Dar dacă e să stăm strâmb şi să judecăm drept, mă înghesuie întrebarea: dar poate lor le este convenabil să dosească venitul. De altfel , cum am explica dragostea patologică a familiei Rusu faţă de firma care nu aduce în puşculiţa instituţiei nicio para chioară. La ce bun rudele ex-premierului Filat se ţin ca şi cu dinţii de falita LNM?

Noi, de fiecare dată, ca să nu deranjăm pe cineva cu deducţiile noastre, foarte subtil, i-am făcut aluzie premierului Leancă despre activitatea frauduloasă şi dubioasă a LNM, dar, din păcate, nu a urmat nici o reacţie. Însă premierul are ce ne spune doar de la tribună, de dragul lumii, de a ne unge ochii cu fraze, care rămân a fi utile doar pe hârtie. El vorbeşte cu patos despre necesitatea de a stârpi din structurile statale corupţia şi cumătrismul. Să-l cităm : «Oamenii nu vor avea niciodată venituri după merit și competențe într-o țară unde există mită, trafic de influență și nepotism despre care, din păcate, noi vorbim deseori»

Intenţii bune şi frumoase. Dar irealizabile deocamdată.

Aşteptăm reacţia CNA. Din informaţiile de ultimă oră aflăm că la această prestigioasă instituţie a parvenit o interpelare din partea unui deputat. Şi a trecut de atunci aproape o lună. Şi se tace. Oare şi după ce a demisionat premierul Filat CNA îi mai ştie de frică?

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri