23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Cel mai amplu protest din ultimii 25 de ani în România: Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă

Must read

Comentarii recente

protest romMiercuri dimineaţa a început cu proteste în Piaţa Victoriei. Un protest spontan a pornit marţi seara în Bucureşti, după ce Guvernul a adoptat proiectele de lege privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale prin OUG. Zeci de mii de oameni au protestat în ţară şi în Capitală.  

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, în jurul orei 22.30, în grupuri de sute de persoane, în timp ce aproximativ 30.000 de oameni continuă protestele, la această oră. Mulţi protestatari au plecat după ce un grup de 50-60 de oameni a aruncat spre jandarmi cu petarde şi torţe, iar forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene.

Demonstranţii care s-au adunat, miercuri seară, în faţa sediului Guvernului au început să plece, în grupuri de sute de persoane, după ce un grup de circa 50-60 de oameni a forţat cordonul jandarmilor, aruncând cu torţe şi petarde, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost reţinute de jandarmi.

Circa 30.000 de oameni continuă, însă, protestele, scandând: „Nu aşa!”, „Fără violenţă”.

„Atenţiune, activitatea dumneavoastră este ilegală, participaţi la o manifestare publică ilegală, vă rugăm să respectaţi lege”, au spus jandarmii la megafon.

Incidentele au fost provocate de un grup de aproximativ 40-50 de persoane aflate în faţa intrării principale a Guvernului. Aceştia au foarte multe torţe, sticle şi petarde, pe care le aruncă spre jandarmi. În acelaşi timp, grupul strigă spre restul manifestanţilor „Nu aşa!”. La ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii intervin cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Mai multe persoane au fost imobilizate de către jandarmi, în timp ce mulţimea huiduie.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că dispozitivul de intervenţie din Piaţa Victoriei a fost suplimentat pentru că Palatul Victoria este obiectiv de importanţă deosebită pentru siguranţa statului şi este în paza Jandarmeriei. Unii manifestanţi au forţat cordonul de ordine aflat în faţa zonei de protest şi au blocat circulaţia în Piaţa Victoriei, dispozitivul de jandarmi fiind regrupat în faţa intrării în curtea Palatului Victoria.

Sursa:b365.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri