7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Cei mai puternici oameni din lume se întrec la Sibiu

Must read

Comentarii recente

oameni puterniciPrimii doi cei mai puternici oameni din lume, desemnați la ediția de anul trecut a „Strongman Champions League”, în special austriacul Martin Wildauer, campionul SCL 2014 și alți 11 concurenți, printre care trei români se întrec sâmbătă și duminică, în Piața Mare din Sibiu, în ediția din România a acestui concurs celebru.

Primele trei din cele patru probe programate sâmbătă la Sibiu, au fost câștigate de bulgarul Stojan Todorchev, polonezul Krszystof Radzikowski și estonianul Lauri Nami.
Stojan Todorchev (Bulgaria) a câștigat sâmbătă, prima probă, Hercules Hold Cars, cu timpul de 30,11 secunde. Hercules Hold Cars este o probă pentru sportivii rezistenți. Aceștia trebuie să țină cât mai mult timp două mașini aflate pe o rampă de 5,5 metri lungime și un metru înălțime. Cele două mașini au cântărit trei tone. Câștigătorul a fost desemnat concurentul care a ținut mașinile cât mai mult timp. Înainte de concursul din România, Stojan Todorchev ocupa locul opt, în clasamentul general al SCL. Este născut în 27 octombrie 1984, are 1,97 metri înălțime și o greutate de 160 kilograme.

Krszystof Radzikowski (Polonia) a câștigat a doua probă, Log Lift, cu opt repetări. Câștigător anul trecut și liderul clasamentului general 2015, polonezul s-a întors la Sibiu și va încerca să-și apare titlul obținut aici sezonul trecut. „Log lift” este o probă de viteză și forță. Concurenții au fost nevoiți să ridice un buștean cu o greutate de 140 de kilograme deasupra capului, iar câștigătorul a reușit cele mai multe repetări într-un minut.
Estonianul Lauri Nami a câștigat proba Bus Pull, cu 13,8 metri. Lauri Nami este clasat pe locul 11 la nivel mondial și anul trecut a ocupat locul opt la SCL România. Este născut în 1 ianuarie 1979, în Estonia. Are 1.85 metri înălțime și o greutate de 150 kg. Truck sau Bus Pull, este o probă de contratimp în cadrul căreia concurenții au fost nevoiți să tragă un autocar greu de 13,7 tone pe o distanță de 30 de metri.

Ultima probă a fost cea numită „Wheel flip”, prin care concurenții trebuie să rostogolească un cauciuc cu o greutate aproximativă de 380-400 kilograme pe o distanță de 20 metri. Câștigătorul este cel care termină proba în cel mai scurt timp.
România este reprezentată la acest concurs de trei concurenți: Alex Arginteanu, Mutasem Srieh și Claudiu Holeleu-Groza. Alex Arginteanu a fost primul concurent la proba Bus Pull. El a reușit să tragă autocarul pe o distanță de 11,05 metri. Alex Arginteanu este primul atlet român confirmat pentru SCL România 2015. El revine la Sibiu, după participarea de anul trecut. Este câștigătorul Strongman Mamaia în 2013, 2015 și 2015.

La concurs este prezent și campionul SCL de anul trecut, austriacul Martin Wildauer, care vrea să câștige etapa de la Sibiu. Acesta își revine după o accidentare.
Duminică concurenții vor mai avea de dus la bun sfârșit alte trei probe.
„Deadlift with Car” este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 secunde. Mașinile se ridică din partea de spate. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.
La „Forward Hold” concurenții trebuie să țină o greutate de 30 kilograme paralel cu solul, cu brațele drepte. Câștigătorul este concurentul care reușește să țină această greutate cel mai mult timp.
„Frame walk” este ultima probă. În cadrul acesteia, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kilograme pe un traseu de 30 de metri, într-un timp limită de 60 de secunde. Câștigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reușește să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.
Intrarea la eveniment este liberă.
Competiția sportivă pentru a desemna cel mai puternic om de pe planetă va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) și este inclusă în calendarul competițional internațional pentru anul 2015.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri