10.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

CEC-ul așteaptă la alegerile prezidențiale un număr de alegători mai mare decât toată populația țării

Must read

Comentarii recente

plahotniucComisia Electorală Centrală a anunțat luni că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 22 august 2016 este de peste 3,2 milioane, în condițiile în care, potrivit datelor preliminare ale ultimului recensământ, în Republica Moldova nici măcar nu trăiesc atâția oameni, fiind incluși și minorii.

CEC anunță că din numărul total de alegători incluși în RSA, doar 2 853 802 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe circumscripțiile electorale, în timp ce restul „cuprinde persoanele fără reședință și cetățenii cu drept de vot domiciliați în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova”.

Asta în condițiile în care Biroul Național de Statistică (BNS) anunța la sfârșitul anului 2014 rezultatele preliminare ale Recensământului desfășurat în același an. Potrivit acestor rezultate, în Republica Moldova locuiau, în total, 2 913 281 de persoane, dintre care aproape 330 de mii plecate peste hotare.

Astfel, există o neconcordanță evidentă între datele furnizate de CEC și numărul real de alegători care mai locuiesc în Republica Moldova, în condițiile în care cifra furnizată de BNS, de 2,9 milioane de persoane, cuprinde și aproximativ 500 de mii de minori.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri