-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

CEC are cinci membri noi; nu a fost votat candidatul partidului Șor, iar cei propuși de BCS sunt în așteptare

Must read

Comentarii recente

Astăzi Parlamentul a aprobat noua componență a Comisiei Electorale Centrale. Este vorba candidații desemnați de legislativ: Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața. Pavel Postica a fost desemnat anterior de președintele RM.

Noii membri ai CEC au depus jurământul în plenul Parlamentului.

Conform legislației, fracțiunile parlamentare au propus candidaturile respectând principiul reprezentativității: PAS a propus cinci candidați, BCS – trei, Partidul Șor – un candidat.

Întrucât deputații din BCS au boicotat ședința de astăzi, numirea candidaților Lilian Enciu, Vitalie Miron și Vasile Postolache, propuși de fracțiune a fost amânată, iar candidatul propus de Partidul Șor a acumulat doar șase voturi.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării. Mandatul membrilor CEC a expirat în luna iunie a acestui an, dar a fost prelungit cu 90 de zile pentru a acoperi perioada campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri