0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

CEC a stabilit regulile pentru alegătorii care vor participa la scrutinului din 21 noiembrie

Must read

Comentarii recente

Cu pixul de acasă, cu masca de protecţie şi cu dezinfectarea obligatorie a secţiilor de votare o dată la 3 ore. Sunt regulile de bază impuse alegătorilor participanţi la scrutinului din 21 noiembrie. Cetăţenii din 15 localităţi ale republicii Moldova îşi vor alege primarii.Pe 21 noiembrie, in 15 localitati ale Republicii Moldova vor avea loc alegeri locale noi, inclusiv in municipiul Bălti. Pentru cele 15 mandate de primar, au fost înregistraţi în cursa electorală 52 de candidaţi. 41 sunt desemnaţi de partide politice şi 11 sunt candidati independenţi.

Potrivit datelor comisiei electorale centrale, pentru functia de primar al municipiului Balti au fost inregistrati 11 candidati. Doar unul este candidat independent, restul sunt reprezentanti ai partidelor politice. Potrivit datelor Registrului de Stat al Alegătorilor, la scrutinul din 21 noiembrie sunt asteptati la urne 130 de mii 738 de alegatori.

Pentru buna desfasurare a alegerilor, in conditii de pandemie, Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica a luat decizia ca toti funcţionarii electorali şi personalul auxiliar implicat in procesul electoral, să deţină obligatoriu, în ziua desfăşurării scrutinului, Certificatul COVID-19.

De asemenea, alegatorii sunt indemnati să se prezinte la urne cu pixurile de acasa, iar masca de protectie este obligatorie in incinta sectiilor de votare. A fost introdusa obligativitatea dezinfectarii sectiilor de vot la fiecare 3 ore.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri