CLASS ONE ROMANIAN GRAND PRIXNicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (PSD), este învinuit pentru şapte fapte de abuz în serviciu în DOUĂ DOSARE penale, prejudiciul total fiind de peste 5 milione de euro.

Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă miercuri, în prezenţa avocatului său, după ce Constantinescu a fost ridicat din faţa Prefecturii Constanţa deoarece a refuzat de două ori să se prezinte la DNA Constanţa, deşi a fost citat legal de fiecare dată.

După ce a fost înştiinţat de procurorii anticorupţie că este învinuit pentru abuzuri în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, preşedintele pesedist al CJ Constanţa a cerut desfiinţarea, prin lege, a DNA.

Apoi, Constantinescu şi-a adus aminte că este bolnav şi trebuie să se trateze în străinătate. Procurorii i-au interzis, însă, părăsirea ţării.

Primul pesedist care i-a luat apărarea a fost primarul şi prietenul său Radu Mazăre.

La ridicarea sa, preşedintele social democrat al CJ Constanţa a opus rezistenţă, iar după ce Constantinescu a fost urcat în maşină, autoturismul anchetatorilor a fost blocat şi cu greu a reuşit să părăsească zona.

Mai grav, maşina DNA a fost urmărită de mai multe maşini până la sediul serviciului teritorial anticorupţie din Constanţa.

La sediul local DNA, lui Constantinescu i s-au adus la cunoştinţă cele şase învinuiri de abuz în serviciu din primul dosar penal şi extinderea învinuirilor din cel de-al doilea dosar penal.

Banii publici şi judeţul, moşia preşedintelui CJ Constanţa?

În primul dosar penal, Constantinescu este acuzat de şase fapte de abuz în serviciu deoarece între anii 2010-2013 a cheltuit ilegal banii publici pentru lucrări nelegale sau neefectuate, spun procurorii anticorupţie.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurii anticorupţie descriu pe rând conţinutul celor şase fapte de abuz în serviciu.

1. În perioada 2010-2012, Nicuşor Constantinescu, cu bună ştiinţă şi-a îndeplinit în mod DEFECTUOS atribuţiile de serviciu, efectuând plăţi nelegale de 1,65 milioane lei noi către SC Domeniul Public şi Privat Constanţa reprezentând contravaloarea Închirierii a 11 autoturisme, deşi legea interzicea inchirierea autoturismulor iar numărul maxim pe care îl puteau folosi era de şase autoturisme

2. În anul 2012, cu ştiinţă a efectuat plăţi nelegale de 1,24 milioane de lei noi către Regia Autonomă Drumuri şi Poduri Constanţa în cadrul acţiunii „Caravana Estivală”, fără colaborarea cu alte instituţii ale statului (Romsilva,RAJDP Constanţa, SC RAJA) fără documentaţia legală, devize de oferte şi acte de recepţie care să îi ateste că lucrările au fost efectuate

3. În anul 2012,, cu bună ştiinţă, nelegal, Constantinescu a plătit unor cluburi sportive peste 13,3 milioane lei noi

4. În anul 2012, nelegal şi cu bună ştiinţă a finanţat asociaţii şi fundaţii cu peste 5 milioane lei noi

5. În anul 2012 a decontat nelegal circa 23% din valoarea împăduririlor locale, deşi legea îi permitea să deconteze doar 18%. Plăţile efectuate au fost de peste 1 milion de lei.

6.În august şi septembrie 2012 a plătit dublu împăduririle din comuna Independenţei, circa 762 mii lei, care au fost împădurite în 2011,când preşedinte era tot Nicuşor Constantinescu.

Lăcomia baronului PSD NU A OCOLIT nici Centrul Militar Zonal Constanţa

În al doilea dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat tot pentru abuz în serviciu deoarece, în perioada 2009-2013, nu a asigurat funcţionarea Centrului Militar Zonal, aşa cum impune legea, perturbând grav activitate acestei instituţii de apărare.

Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte CJ Constanţa, deşi legea impunea, a refuzat să asigure finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, nu a facut reparaţiile sediului acestei instituţii, a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea utilităţilor publice şi a pazei necesare funcţionării normale a instituţiei.

Mai mult, nu a plătit nici convorbirile telefonice la Romtelecom, plăţi făcute ulterior de Ministerul Apărării Naţionale.

Cel mai grav a fost însă faptul că preşedintele Constantinescu a încercat în două rânduri să evacueze institutia pentru a prelua sediul Centrului Militar în folosul consiliului judeţean.

Nicuşor Constantinescu a părăsit sediul DNA Constanţa, unde ar fi refuzat să dea declaraţii, spun surse judiciare. Procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal în DOUĂ dosare penale pentru mai multe fapte de abuz în serviciu. I s-a impus interdicţia de a nu părăsi ţara.

La ieşirea din Parchet, Nicuşor Constantinescu ar fi spus că DNA a fost sesizat de Curtea de Conturi. El urmează să se prezinte din nou la DNA Constanţa cu un avocat.

Sursa:romanialibera.ro

(246 accesari)