-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

CCA obligă, televiziunile refuză să se supună deciziei

Must read

Comentarii recente

65798090690260461779375_6047697_700_700_79545700Nu vom permite parazitarea spațiului informațional cu programe piratate. Nu vom depăși deciziile CCA și prevederile Codului Audiovizual. Este ilegitim să admitem încălcarea patrimoniului lingvistic. Sunt declarații făcute de invitații emisiunii ”Ediție Specială” de la Jurnal TV.

Deputatul Liberal, Valeriu Saharneanu a menționat că este o nerușinare din partea radiodifuzorilor să servească publicul cu informații care nu le aparțin și să folosească spațiul public oferit în scopul realizării intereselor personale în favoarea celor naționale.  ”Avem legi și suntem obligați să ne conformăm, mai ales că se exploatează spațiul public pentru transmiterea programelor străine”, a  spus Saharneanu.

Președintele Asociației ”Apollo”, Vasile Nastase, salută inițiativa Consiliului Cordonator al Audiovizualului de a-și menține poziția privind obligația radiodifuzorilor de a transmite 30% programe autohtone. În cazul nerespectării, ”Apollo”va merge la CEDO. Năstase consideră că în cazul înțelegerilor dintre personajele politice, care patronează posturi TV cu instanțele de judecată, CCA  riscă să nu fie consecvent în instanță. ”Ce fel de judecată să meargă împotriva poporului atunci cînd patrimoniul lingvistic este încălcat în măsură de 85-90%?”, a declarat președintele Asociației în cadrul emisiunii.

Potrivit membrului Consiliului Cordonator al Audiovizualului, unele televiziuni s-au asumat să realizeze mai mult de 30% producție proprie. ”Cei care ”sunt prinși cu oca mică” fac cea mai mare gălăgie. CCA urmează să monitorizeze insistent televiziunile timp de 2-3 săptămîni. Neconformiștii vor fi sancționați neîntîrziat”, a precizat reprezentantul CCA, Vitalie Tabuncic.

Menționăm că CCA a prezentat public decizia care obligă televiziunile să transmită 30% minim de producție proprie pînă la 1 aprilie 2013.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri