0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

CC a dat undă verde pentru inițiativa de modificare a articolului 70 din Constituție. Votul Parlamentului pentru reținerea deputaților corupți nu va mai fi necesar

Must read

Comentarii recente

Curtea Constituțională a dat undă verde pentru inițiativa de modificare a articolului 70 din Constituție, înaintată de un grup de deputați PAS.

Astfel, potrivit proiectului, nu va mai fi nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru reținerea, percheziționarea  sau trimiterea în judecată a deputaților în cazul infracțiunilor de corupție activă sau pasivă trafic de influență, îmbogățire ilicită și spălare a banilor.

Potrivit judecătorilor Înaltei Curți, proiectul de lege constituțională pentru completarea articolului 70 din Constituție corespunde limitelor temporale și materiale de revizuire a legii supreme.  Inițiativa legislativă poate fi adoptată de Parlament după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei corespunzătoare.

În prezent, articolul 70 din Constituție prevede că deputatul nu poate fi reținut, arestat, percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului, după ascultarea sa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri