4.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Cazul Gorbunţov: „Victima îşi ajută călăul”; Cum Plahotniuc l-a scos pe Proca din puşcărie şi i-a comandat omorul bancherului rus pe care acum îl foloseşte împotriva lui Usatîi

Must read

Comentarii recente

gorbuntov-plahotniucIstoria eliberării condiţionate, în 2010, a asasinului Vitalie Proca prinde tot mai mult contur. După ce Jurnal.md a scris despre aceasta încă acum câţiva ani, noi declaraţii şi dovezi vorbesc clar despre implicarea oligarhului Vladimir Plahotniuc în eliberarea ilegală a killerului Proca, cu scopul asasinării bancherului rus Gherman Gorbunţov.

Că asasinatul a fost comandat de Plahotniuc o spune primarul de Bălţi, Renato Usatîi, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare şi mandat de căutare internaţională în dosarul privind tentativa de omor a lui Gorbunţov.

Cu câteva zile înainte de arest, Renato Usatîi a publicat pe o reţea de socializare un fragment dintr-o convorbire telefonică despre care spune că a avut-o cu un intermediar al killerului Vitalie Proca, bănuit că a tras în Gorbunţov în 2012, la Londra. Discuţia se referă la rolul prim-vicepreşedintelui PD în schema criminală. Mai exact, persoana cu care discută Usatîi spune că Proca are dovezi care îl incriminează pe Plahotniuc şi că este gata să le pună la dispoziţia anchetatorilor.

Potrivit lui Usatîi, Plahotniuc a aflat că Proca este gata să demonstreze că Plahotniuc a fost comanditarul crimei şi a purces imediat la măsuri pentru a se proteja, arestându-i mai mulţi membri ai familiei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri