16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

Câteva microbuze care veneau spre Chişinău, oprite de inspectorii ANTA; Un şofer de la Mândreşti, satul de baştină al lui Andrei Năstase, a fost amendat cu 3600 de lei

Must read

Comentarii recente

ansa 14 maiCâteva microbuze de rută, care veneau spre Chişinău din nordul republicii, au fost stopate de către Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) în comun cu angajaţii Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA), scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit unui pasager care se afla în microbuzul de pe ruta Mândreşti (Teleneşti) – Chişinău, poliţiştii au stopat 3 microbuze pe care apoi angajaţii ANTA le-au verificat. După câteva minute, un microbuz care venea de la Bălţi a fost lăsat să plece, însă cel de la Mândreşti a fost reţinut aproximativ 20 de minute, iar şoferul a fost amendat cu 3600 de lei pentru nerespectarea graficului.

Şoferul microbuzului Mândreşti – Chişinău a confirmat că a fost amendat de către inspectorii ANTA, care l-au întrebat „unde se grăbeşte” şi de unde a luat călătorii.

„M-au oprit, mi-au controlat documentele, era totul în regulă, toţi călătorii erau cu bilete şi apoi ei au spus că am încălcat graficul, că am ajuns mai înainte decât era pe grafic, dar acum îs microbuze, nu autobuze vechi cum era înainte când au făcut ei graficul. Mi-au făcut proces de 3600 de lei. M-au întrebat de unde m-am încărcat, de la Mândreşti sau de la Teleneşti. I-am întrebat ce importanţă are asta, că microbuzul e pe rută, nu-i la comandă. Poate credeţi că am mers mai repede ca să ajung la miting, i-am întrebat. Eu mă duc la gară, nu la miting. Ei au zis că „eiii, iaca şi pe noi ne-au scos azi, duminica, la lucru…”. Mai pe scurt motivul a fost că unde mă grăbesc. Eu le-am spus că am mers normal, dacă ar socoti distanţa şi viteza legală prin localităţi, ar vedea că nu am încălcat nimic”, a spus şoferul.

Din localitatea Mândreşti, raionul Teleneşti, de unde venea microbuzul oprit de inspectorii ANTA, este originar liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, care a îndemnat oamenii să participe la protestul împotriva votului mixt care are loc astăzi în centrul Capitalei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri