-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Carburanții continuă să se scumpească; Slusari: Consiliul Concurenței tace, întrucât Parlamentul a pornit „reforma” de comasare și instituția are „отмазка” că nu are conducere

Must read

Comentarii recente

Asztăzi toate companiile mari care importă direct carburanți, au majorat simultan prețurile la pompă la 21,14 lei pentru un litru de benzină A95 și 18,04 lei pentru un litru de motorină, pe când la benzinăriile mici, care procură de la companiile mari combusitibil, prețurile sunt cu 30-40 bani mai mici, relatează ex-deputatul Alexandru Slusari și, în context, insistă asupra stopării reformei prin care se intenționează a se comasa Consiliul Concurenței cu ANRE.

„O lună de zile asistăm la acorduri crase de cartel! Consiliul Concurenței tace, întrucât Parlamentul a pornit „reforma” de comasare și instituția are „отмазка” că din 11 august nu are conducere. Entitatea activează fără mulți șefi ai direcțiilor, întrucât concursurile de angajare sunt suspendate în legătură cu inițiativa lui Dumitru Alaiba. Raportul despre acordurile de cartel între 6 companii petroliere în perioada 2019-2021 adună praf pe rafturile Consiliului Concurenței. Conducerea ANRE este fericită că a scăpat de demisie și mai câștigă salarii exorbitante, și nu doar salarii. Da cel mai tare de această reformă se bucură acum monopoliștii, care în iulie erau speriați tare.”- comentează situația Alexandru Slusari.

Ex-deputatul face apel către președintele Parlamentului, Igor Grosu, privind sistarea reformei și argumentează astfel:

„Aveți experiență ministerială și cunoașteți bine cât durează orice reorganizare, mai ales atunci când e nevoie de modificat cardinal legislația. În prezent Parlamentul, lăsând nefuncțional Consiliul Concurenței, poartă o parte semnificativă de vină pentru scumpirile zilnice nejustificate a carburanților, precum și ale altor produse”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri