16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Caravana ASCOR Iași, vizită în R. Moldova: Graiul, credința puternică și ospitalitatea sunt aceleași

Must read

Comentarii recente

O parte dintre voluntarii Caravanei ASCOR din Iași au mers într-un pelerinaj de patru zile în Republica Moldova. Printre obiectivele vizitate de tineri s-au numărat Mănăstirile Vărzărești, Căpriana și Frumoasa, notează Basilica.ro.

„Fiind pentru prima oară în Republica Moldova, am simțit că ceea ce ne separă de acești oameni este doar teritoriul. Graiul nostru este comun, credința puternică și ospitalitatea sunt aceleași. Inimile noastre bat în ritmul tricolorului”, a subliniat tânăra Matei-Ioan Bălțat despre experiența avută peste Prut.

În cele patru zile, studenții ieșeni au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Basarabia (ITO Basarabia). A urmat vizitarea la pas a Chișinăului: Catedrala Episcopală, Parlamentul, Președinția, Piața Ștefan cel Mare. Seara s-a încheiat la monumentul dedicat victimelor regimului comunist, din Parcul „Valea Morilor” care a fost construit de ASCOR Iași în colaborare cu avocatul Iulian Rusanovschi.

Apoi, tinerii au ajuns și la cea mai veche mănăstire rupestră din Republica Moldova, Orheiul Vechi, apoi la ruinele Mănăstirii Țîpova și la Mănăstirea Curchi, iar în ultima zi au participat la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, la invitația părintelui paroh Sorin Huluță. După slujbă, pelerinii au vizitat cetatea Soroca.

Caravana ASCOR a fost organizată pentru a doua oară anul acesta. În cadrul proiectului, studenții au susținut ateliere biblice pentru aproximativ 2.500 de copii din județele Iași, Suceava, Bacău, Neamț și Vaslui, în colaborare cu filialele ASCOR Suceava și Bacău.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri