10.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Candu, chemat la raport despre vizita la Bruxelles în cadrul căreia a fost întrebat cum va lupta cu Plahotniuc; „Vrem să ştim ce răspunsuri aţi oferit”

Must read

Comentarii recente

plaha si canduPreşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost solicitat să dea un raport în Parlament despre vizita sa la Bruxelles, în cadrul căreia a fost întrebat de europarlamentari cum intenţionează să reducă influenţa oligarhului Vladimir Plahotniuc în procesul politic din Republica Moldova.

„La înaltul for nu aţi participat ca o persoană privată, aţi reprezentat întregul Parlamentul, adică pe fiecare dintre noi. Mass-media a tratat acest subiect diferit. Patru posturi – în culori roz, altele mai sumbru. Am vrea să auzim din prima sursă ce întrebări v-au fost adresate şi ce răspunsuri aţi oferit”, a menţionat deputatul PLDM, Tudor Deliu.

„O să rog secretariatul să pregătească stenogramele cu declaraţiile din Parlamentul European şi voi prezenta un raport mâine la şedinţa Parlamentului”, a spus Candu.

Precizăm că preşedintele Parlamentului s-a referit deja la întrebările incomode pe care le-a primit la Bruxelles ieri, în cadrul unor declaraţii pentru presă. Comentariile dure ale europenilor nu au fost însă suficient de explicite pentru preşedintele Parlamentului, care se întâmplă să fie şi finul oligarhului Plahotniuc. Revenit la Chişinău, Andrian Candu a adus cu totul alte mesaje pe care le-a pus în gura oficialilor UE.

Solicitat să comenteze întrebarea care i-a fost adresată în Parlamentul European, „cum are de gând să lupte cu oligarhia din RM şi, în special, cu Vladimir Plahotniuc”, Candu a spus: „Eu nu am intenţia să lupt cu nimeni în mod special. Lupta mea, în calitate de preşedinte al Parlamentului, trebuie să fie legată de reformele care urmează. Trebuie să asigurăm ca instituţiile să funcţioneze neinfluenţate de absolut nimeni, indiferent de nume, indiferent de partid”.

Candu s-a eschivat şi la întrebarea simplă dacă „există oligarhie în RM”. „Atât în RM, cât şi în alte state, când instituţiile sunt dominate de anumite grupuri sau anumite persoane, şi nu de lege, e o problemă”, a spus preşedintele Parlamentului.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri