-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Candu, atac dur la adresa lui Cristian Preda după ce europarlamentarul a criticat regimul Plahotniuc-Dodon

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a ieşit din pepeni. Acesta l-a acuzat pe europarlamentarul Cristian Preda că ar reprezenta interesele unor partide și că anume asemenea eurodeputaţi s-ar face vinovaţi de faptul că Republica Moldova nu primește asistenţă macrofinanciară din partea Uniunii Europene. În replică, Cristian Preda spune că nu este supus unui oligarh, făcând aluzie la relaţia Andrian Candu – Vladimir Plahotniuc.

„O noutate pe care aţi văzut-o toţi… Scandaloasă, aş zice, e tentativa unui eurodeputat cu numele Cristian Preda, care a încercat să promoveze o rezoluţie în Parlamentul European în aşa fel încât să blocheze asistenţa macro-financiară pnetru Republica Moldova. Vreau să remarc faptul că acest individ îşi urmăreşte propriile interese, sau interesele unor partide, şi pune mai presus aceste interese decât interesele Republicii Moldova, a cetăţenilor săi, sau chiar şi interesele Uniunii Europene în Relaţia cu Republica Moldova”, a spus Candu.

Atacul verbal al acestuia a continuat.

„Aş vrea să mă adresez acestui individ pe numele Crisitian Preda să înceteze, deoarece întotdeauna în România a existat o susţinere a Republicii Moldova indiferent de culoare politică şi indiferent de perioadă. Dar din cauza unor indivizi precum sunt Preda sau alţii, şi n-o să le dau numele, care ori la Chişinău ori la Bruxelles care tot încearcă să intimideze, să şantajeze chiar sau să condiţioneze altfel decât se condiţionează tehnic o asistenţă financiară, există deja schimbări în percepţie şi de aceea mă adresez domnului Preda să înceteze să manipuleze, să înceteze să-şi pună interesele sale sau interesele unor partide de opoziţie, inclusiv din Republica Moldova, mai presus decât interesele realţiei Republica Moldova – Uniunea Europeană”, a mai spus Candu.

Întrebat când totuşi va veni prima tranşă din cele 100 de milioane de euro, în contextul în care mai mulţi oficiali de la Chişinău vorbesc deja de câteva luni că banii iată-iată ajung, Andrian Candu a răspuns că „nu este contabilul Uniunii Europene” şi iarăşi a dat vina pe eurodeputaţi, precum Crisitian Preda. Totuşi, Candu s-a arătat încrezător că banii vor ajunge foarte curând.

Rugat să comenteze acuzaţiile pe care i le-a adus oficialul de la Chişinău, eurodeputatul Cristian Preda a spus că acestea sunt regretabile şi că e păcat că s-a ajuns la o discuţie, care e sub standardul normelor democratice.

„Voi continua să sprijin Republica Moldova şi spre deosebire de mulţi dintre politicienii de la Chişinău, eu nu ascund interesele pe care le reprezint. Iar aceste interese sunt cele legate de aspiraţiile europene ale cetăţenilor din Republica Moldova. Eu sunt independent, nu am un partid, nu sunt supus unui oligarh şi îmi doresc să-i ajut pe cetăţenii simpli, cinstiţi din Republica Moldova… Indiferent că sunt români, ruşi sau din alte minorităţi pe care le recunoaşte Republica Moldova”, a declarat Cristian Preda.

Andrian Candu a ieşit cu declaraţii belicoase la adresa lui Crsitian Preda după ce eurodeputatul a spus zilele trecute într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că anume Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon sunt responsabili de faptul că Republica Moldova aşa şi nu a primit asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon s-a eschivat să ofere un comentariu, iar cel al Partidului Democrat ne-a spus că nu vrea să comenteze afirmații politice.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. NICI O FINANȚARE REGIMULUI PLAHOTNIUC, PÂNĂ CÂND NU RESPECTĂ RECOMANDĂRILE COMISIEI DE LA VENEȚIA CU PRIVIRE LA SISTEMUL ELECTORAL

    Moldovenii trebue să fie oameni serioși și să nu se joace de-a țara în bunghi cu oligarhul uzurpator și lingăii lui! Atâta timp, cât nu ne întoarcem la sistemul de vot democratic, care a fost până acum nu demult, nici un fel de finanțare pentru RM, capturată de oligarhul uzurpator fățarnic Plahotniuc! O să tăcem acum ca boii, o să tragem în jug încă multe generații de acum înainte! Din acest motiv oligarhul uzurpator Plahotniuc, monstrul mancurt prorus Dodon și canalia colaboraționistă Iura Leancă au adoptat, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția sistemul de vot mixt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri