0.5 C
Chișinău
miercuri, 26 ianuarie, 2022

Candidatul comun la alegerile prezidenţiale, selectat după criteriul „cine ameninţă puterea actuală”; Socor: „Eu cred că se teme cel mai mult de Andrei Năstase”

Must read

Comentarii recente

socorAnalistul de la Fundaţia Jamestown Vladimir Socor consideră că la alegerile prezidenţiale trebuie să fie ales un candidatul comun, după mai multe principii. Astfel, unul dintre cele mai importante criterii de selecţie este: „de cine se teme cel mai mult actuala putere”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Referindu-se la candidatul care corespunde acestui criteriu, Socor a spus că puterii îi este frică de liderul mişcării protestatare, preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

„Unul dintre criteriile de selecţie este cine ameninţă cel mai mult puterea actuală, de ce cine se teme puterea actuală cel mai mult. Eu cred că se teme cel mai mult de Andrei Năstase. Acesta ar fi un prim-criteriu de desemnarea a candidatului comun. Alt criteriu este gradul de acceptare a acestui candidat de către partenerii externi ai Republicii Moldova. Şi acesta este un criteriu de care trebuie ţinut seama”, a declarat Vladimir Socor.

Mai mult, expertul consideră că Platforma Demnitate şi Adevăr, PAS şi PLDM trebuie să creeze o echipă comună de campanie electorală: „Eu încă mai sper, deşi e foarte târziu, că este posibil de organizat o campanie electorală a Platformei DA, condus de Andrei Năstase, PAS-ul Maiei Sandu şi nucleul integru şi necorupt care mai rămâne din PLDM, organizarea unei campanii electorale comune. Am în vedere nu numai desemnarea unui candidat comun. Acest lucru este necesar, dar este insuficient. Partidele acestea au resurse materiale şi umane limitate, este necesar ca ele să adune aceste resurse la un loc şi să creeze o echipă comună de campanie electorală. Sunt foarte puţini oameni cu experienţa campaniei electorale, cu expertiză, în aceste partide. Ele nu pot să-şi permită să împartă aceşti oameni, ci trebuie să-i adune la un loc. În al doilea rând, aceste partide trebuie să-şi adune resursele financiare laolaltă. Nu văd surse de finanţare în viitorul apropiat şi atâta cât există, trebuie pusă grămăjoară la un loc. Şi în al treilea rând, liderii acestor partide trebuie să apară împreună în public”.

Amintim că cele trei forţe au anunţat că vor propune un candidat comun la alegerile prezidenţiale din toamnă şi spun că acesta va fi anunţat la momentul oportun.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri