-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Candidații pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, identificați

Must read

Comentarii recente

Larisa Turea și Orest Dabija sunt candidații înaintați de fracțiunea PAS pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Președinta Comisiei parlamentare de Cultură, Liliana Nicolăescu-Onofrei a dezvăluit în această seară numele tuturor candidaților. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Aceasta a menționat că BECS a înaintat-o pe Tatiana Crestenco, iar fracțiunea Șor pe Svetlicinîi Anastasia.

Totodată, organizațiile de media i-au înaintat pe următorii candidați: Verșinin Alexandru, Rîbca Eugeniu, Aneta Gonța, Saharneanu Valeriu și Călugăru Larisa.

Președinta Maia Sandu a propus candidatura jurnalistului Ruslan Mihalevschi la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, din partea instituției prezidențiale, iar Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu.

Consiliul Audiovizualului este constituit din șapte membri, desemnați pentru un mandat de șase ani: trei sunt propuși de către fracțiunile parlamentare, doi – de organizațiile societății civile, unul – de Președinție și unul – de Guvern.În cadrul ședinței plenare din 11 noiembrie, deputații au audiat raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova (CA), pentru anul 2020. În consecință, raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați PAS. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri