12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Campania „Nu mă tem” are tot mai mulţi susţinători; O manifestaţie similară va fi organizată şi la Londra: „Doar împreună suntem o forţă; Cei de acasă contează pe suportul nostru”

Must read

Comentarii recente

nu ma temCampania „Nu mă tem” ia amploare. Tot mai mulţi oameni anunţă că pe 27 august vor veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de clasa politică. Astfel, internauţii postează tot mai multe mesaje video prin care spun că de Ziua Independenţei ei vor fi în centrul capitalei pentru a spune: „Nu mă tem”. 

„Primul pas a fost făcut, campania a luat amploare şi tot mai multă lume din toată Republica Moldova şi-au anunţat prezenţa pe 27 august în PMAN. Despre campanie vorbesc toţi, mai ales cei din anturajul guvernării. Nu trebuie să ne oprim aici, Campania „Nu mă tem”  este campania ta, tu eşti responsabil de ea, împreună cu noi toţi”, spun organizatorii.

O manifestaţie similară va fi organizată şi la Londra. Moldovenii din diasporă anunţă că vor ieşi în faţa Ambasadei Republicii Moldova în Anglia pentru a cere tragerea la răspundere a celor vinovaţi de jaful secolului.

„Sunt sigur că indiferent de câţi ani nu ne-am afla în străinătate, continuăm să urmărim ştirile din Moldova şi să monitorizăm situaţia de acasă pentru că ne pasă şi nu suntem indiferenţi de ceea ce se întâmplă acasă. Pe 27 august,  vă invit să fim solidari cu cei de acasă şi să spunem nu corupţiei, nu fraudelor şi da investigaţiei depline a fraudei bancare.Sunt sigur că mulţi din noi doresc la un moment dat să se reîntoarcă acasă ca să activeze sau să iniţieze o afacere”, a scris Sergiu Sagaidac pe o reţea de socializare.

„Ne-am dori probabil o ţară fără corupţie, cu şanse egale pentru toţi, unde să te poţi dezvolta ca personalitate şi unde să poţi dezvolta o afacere, fără a fi persecutat de către funcţionari de stat. Doar împreună suntem o forţă şi doar împreună putem fi auziţi. Cei de acasă contează pe suportul nostru”, a adăugat fostul angajat al Băncii Sociale.

Mai mult, organizatorii evenimentului au anunţat că a fost creată o pagină similară cu scopul de a compromite această manifestaţie. „Cum şi am aşteptat, campania noastră i-a revoltat rău pe cei care tind să ne ţină în robie, a fost creată recent o pagină falsă similară cu cea a noastră, diferenţa este că în ea se bagă mulţi bani, este sponsorizată. Scopul sutelor de bloggeri şi trolli este de a discredita şi înăbuşi ideea sinceră şi curată pe care o avem cu toţii împreună”, spun ei.

Amintim că şi unii membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr s-au alăturat campaniei „Nu mă tem”. „De mici copil, obişnuiam pe 27 august, împreună cu părinţii, să vin aici în PMAN. Era o zi de mare fericire. M-am născut într-un stat liber, într-un stat independent. Cu regret, la 25 de ani nu pot spune acest lucru. Actuala guvernare îşi bate joc de ţară, în special de tineri. Pe 27 august eu voi veni aici în PMAN. Vreau să-i văd în ochi pe cei care îmi fură ţara, care îmi fură viitorul. Eu nu mă tem”, afirmă Liviu Vovc.

„Eu nu mă tem. Nu mă tem să spun adevărul oricât de dur el ar fi. După 25 de ani de independenţă, încă 25 de ani trebuie să mai plătim miliardele furate de cei care organizează acum parade militare într-un oraş care arată ca după război. Câte miliarde trebuie să mai fie furate ca să ne mai deşteptăm odată? Eu voi fi pe 27 august în PMAN, pentru ca cei de la guvernare să nu creadă că viaţa lor e din zahăr”, a spus şi Dinu Plângău.

„Pe 27 august voi fi în PMAN pentru a huidui această guvernare. Noi nu avem un stat independent. El este capturat de Plahotniuc şi de această guvernare oligarhică”, spune Ruslan Verbiţchi, un alt membru al Platformei DA.
Pe 27 august, autorităţile intenţionează să organizeze, printre altele, o paradă cu prilejul Zilei Independenţei, la care vor participa peste şase mii de militari.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri